Ondernemer en serieel investeerder Lucas Decuypere was op zoek naar een gemotiveerde medeoprichter/manager om een beloftevol project binnen de biomedische sector te initiëren. Niet zo evident, gezien zowel de noodzaak van deskundigheid op het vlak van (bio)chemie alsook van gedreven ondernemerschap en in staat om complexe goedkeurings- en subsidieprocedures succesvol af te ronden.

Dankzij het netwerk en platform Buyinmanager.be werd al snel een geschikte kandidaat geïdentificeerd. Jorg Schelfhout, met een achtergrond als PhD en ingenieur in de chemie, gecombineerd met ondernemerservaring, bleek een ideale potentiële match.

Na enkele gesprekken werd duidelijk dat het oorspronkelijke concept aanzienlijk kon worden verfijnd tot een nagenoeg volwaardige regeneratieve therapie voor artrose. Het bedrijf Allegro werd opgericht voor de verdere ontwikkeling van deze technologie.

Via het netwerk van beiden werden enkele investeerders en adviseurs aangetrokken, wat leidde tot een instap door het fonds HERAN van Annie Vereecken. Als gerespecteerde naam in de biotech-wereld maakte ze onder andere fortuin door de verkoop van haar labogroep Medhold. Ondertussen werd al 5,5 mio euro opgehaald en verhuisde Allegro naar het Légiapark in Luik met 2 labo’s en 1 kantoor.

De testen op paarden verliepen uitzonderlijk goed zonder bijwerkingen. Er werd een nieuwe investeringsronde van 17 mio euro opgestart plus 4 mio reeds toegekende subsidie om hun artrose-injectiespuit goed te laten keuren voor toepassing op mensen door de FDA in Amerika en door de CE in Europa.

De artrosemarkt is momenteel goed voor 650 mio patiënten wereldwijd. Van een beloftevolle samenwerking gesproken!

Jorg Schelfhout en Lucas Decuypere